Příběhy našich klientů

Barman Roman Šeliga má k Ostravě-Porubě silnou citovou vazbu, a tak si tu po letech hledání vhodných prostor otevřel koktejlový bar La Corse (čti „la kors“). Jak název napovídá, inspiraci hledal mimo jiné na francouzském ostrově Korsika.

Co vás vedlo k tomu otevřít si bar inspirovaný Korsikou?

Mít bar byl vždycky můj sen, tak jako mnoho ostatních barmanů i já byl velmi ovlivněn filmem Koktejl v hlavní roli s Tomem Cruisem. A tak jsme se sestrou a mým nastávajícím francouzským švagrem otevřeli koktejl bar.

V jaké podobě si u vás můžeme Korsiku vychutnat? 

Korsika spadá do správy Francie, v minulosti však patřila Itálii. Můžete si proto u nás vychutnat nejen francouzská a korsická vína, ale také ta původem z Itálie. Dále nabízíme francouzskou směs kávy Brosio, která má výraznou chuť s čokoládovým závěrem. Co se týče piva, kromě českého nabízíme korsické tradiční kaštanové pivo Pietra, které si dovážíme sami a v Česku ho běžně neseženete. Dále pak najdete v našem menu několik druhů francouzských a korsických pastisů a tradiční korsické likéry – kaštanový a myrtový.

Proč jste se rozhodli otevřít bar právě na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě a jak tu jste spokojeni?

K Porubě mám citovou vazbu, jelikož jsem tu strávil podstatnou část svého života a je pro mě nejpěknější částí Ostravy. První bar jsme otevřeli v oblasti Stodolní ulice a čtyři roky pak hledali vhodné prostory právě tady v Porubě na Hlavní třídě. Ta na mne totiž působí jako nejznámější pařížská ulice Champs-Élysées.

Vaše nabídka je široká. Káva, nealko i nápadité koktejly… Kdo jsou nejčastěji vaši hosté?

Naši hosté rádi ochutnají zajímavý koktejl a zároveň jsou příznivci klasických nápojů, ať už alkoholických či nealkoholických. Věková kategorie je různá, u nás si vybere z nabídky každý – podle toho, co má rád a co mu vyhovuje.

S jarem přicházejí nové chutě a vůně. Chystáte pro své zákazníky nějaké sezonní novinky?

Zatím používáme stávající nápojový lístek a intenzivně pracujeme na jeho nové podobě. Plánujeme rozšíření o nový sortiment nápojů, obměnu některých koktejlů a zavedení stálé nabídky tapas.

O jaké drinky je u vás největší zájem? Je pravda, že po rumech je aktuálně na vrcholu gin?

V našem baru je rumová báze stále číslo jedna, ať je to v koktejlech nebo samostatné konzumaci. Gin je však v těsném závěsu. 

Najdeme u vás v baru něco, co bychom těžko hledali jinde v Ostravě nebo celém Česku?

Jsme přesvědčení, že kaštanové pivo Pietra, aperitiv Cap Corse a myrtový likér nenabízí žádný gastronomický podnik v Ostravě a možná ani v České republice.

Které pití máte rád vy sám?

Mám rád rumy a z koktejlů je to určitě daiquiri.

Kde berete inspiraci pro drinky?

Ze svých letitých zkušeností a odborné literatury. Díky účasti na některých soutěžích pak vznikly i mé vlastní koktejly, tzv. signature cocktails.

Držíte se zásady, že jako bar otevíráte až odpoledne? 

Momentálně otevíráme v 11 hodin ve všední dny a o víkendu v 15 hodin. Během léta budeme otevírat již v 9 hodin a náš provoz bude rozšířen o zahrádku.

N&B TONIC

Ingredience:

  • sušená citrus. kůra
  • lístky čerstvé bazalky
  • Beefeater 24
  • Martini Rosso
  • Campari Bitter
  • Kinley Bitter Rose
  • Rhubarb Bitter
  • snítka čerstvé bazalky
  • pomerančový chips

Sídlo: Gregorova 2582/3
702 00 Ostrava - Moravská Ostrava,
IČ: 05253268 DIČ: CZ699002915

Linka
840 114 115
PO - PÁ 7:00 - 18:00 hod.

e-mail: info@obchodni-prostory.cz

Zpracování osobních údajů probíhá v souladu s dokumentem: Zásady zpracování osobních údajů.
zadat
poptávku